понеділок, 25 квітня 2016 р.

Використання програмно-проектних технологій у процесі національно-патріотичного виховання

  Одним з елементів національно-патріотичного виховання є формування екологічної свідомості. Адже скільки б відкриттів не здійснили українці, скільки б ми не мали спортивних здобутків та перемог, але вважати нас розвиненою нацією будуть лише тоді, коли ми навчимося підтримувати чистоту та порядок в своїй країні. 
  Чудовим засобом екологічного виховання є програмно-проектна діяльність, оскільки виконання проектів передбачає глибоке дослідження певних проблем, з'ясування їх причин та виконання послідовних, цілеспрямованих, взаємопов'язаних дій, спрямованих на їх усунення. 
   Приклади реалізованих проектів:

Група проектів спрямованих на зменшення забруднення навколишнього середовища, збереження енергії та ресурсів
  Проект "Свій вклад" реалізовувався вихованцями Дунаєвецької райСЮН. Був відзначений в конкурсі "Екоклас" та отримав ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі екологічних проектів "Добро починається з тебе"





  Обидва відеоролики пройшли в фінал та перебувають на розгляді міжнародного жюрі (результат буде оголошено після 1 травня)

Проект опале листя



Проекти спрямовані на збереження біорізноманіття
  Всі ми знаємо про проблему зменшення біологічного різноманіття, але мало хто може назвати принаймні 4-5 червонокнижних видів, які можна зустріти в найближчому лісі. На вирішення цієї проблеми покликано виконання проектів, на зразок цього:


Дана роботу посіла 2 місце на обласному етапі конкурсу "Вчимося заповідати" в 2015 р.

  Серед найбільш масштабних освітніх проектів, спрямованих на підвищення рівня екологічної свідомості, хотілось би звернути увагу на міжнародний освітній проект для шкільної молоді та дорослих "Освіта для сталого розвитку в дії"
  Також, ефективно в Україні діє "GLOBE" - міжнародна практична науково-освітня програма для учнів шкіл та позашкільних навчальних закладів "Глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля" 

  Наскільки б важливим не було знання історії рідного краю, його мови та традицій, але я ніколи не назву патріотом людину, яка, не задумуючись про оточуючих та наступні покоління, забруднює навколишнє середовище

Немає коментарів:

Дописати коментар